Geld besparen op tanken: praktische tips voor jou

besparen op tanken

Wij hoeven jullie niet te vertellen dat de prijzen van benzine en diesel sterk zijn toegenomen in de eerste maanden van 2022. De Nederlandse staat moest zelfs ingrijpen en dat heeft gezorgd voor een kleine prijsverlaging. Echter is de literprijs van petroleumproducten nog altijd bijzonder hoog en dat voelen wij in onze portemonnee. Je kan natuurlijk geld besparen op tanken door minder vaak de auto te pakken, maar dat is niet altijd mogelijk. Daarom hebben wij hieronder enkele tips genoteerd die helpen bij het besparen op tanken.

Tanken met een tankpas

Allereerst is het slim om een tankpas aan te vragen. Je kan een keuze maken uit de bekende ANWB tankpas of de kaart van United Consumers. Beide passen bieden een mooie korting. De United Consumers tankpas kan jij eenvoudig gratis aanvragen en je krijgt korting op de adviesprijs in Nederland. Je kan met de gratis kaart enkele tientjes besparen op jaarbasis en dat is toch een eenvoudige besparing. De ANWB Tanken pas biedt drie tot vijf cent korting per liter, maar dan op de prijs die jij moet betalen aan de pomp. De besparing zal jij opsparen bij de ANWB en om de drie maanden volgt er een uitbetaling. Beide tankpassen kan jij gebruiken bij ruim 600 verschillende tankstations in het land.

Tankstations aan de snelweg

Het is onwijs gemakkelijk om even te stoppen bij een tankstation aan de snelweg. Je komt er toch langs en het is een stuk sneller. Echter is het ook veel duurder en dat is zonde. Je zal tot wel 20% meer betalen per liter en dat is toch een enorm groot verschil. Het is veel slimmer om even een tankstation te zoeken die niet in de buurt van de snelweg is gevestigd. Het scheelt je enkele euro’s per tankbeurt en het gaat dan om een flink bedrag op jaarbasis.

goedkoper tankenGoedkoopste tankstations zoeken

Allereerst is het slim om niet te tanken aan de snelweg, maar er is nog een manier om meer geld te besparen op tanken. In vrijwel alle dorpen en steden zijn er meerdere tankstations te vinden op een korte afstand van elkaar. Het zal je verbazen, maar ook die tankstations hanteren verschillende prijzen. Je kan zomaar om de hoek enkele centen per liter goedkoper uit zijn. Vergelijk dus eerst de prijzen met elkaar en maak vervolgens een keuze. Daarnaast kan jij het beste de Shell ontwijken en eerder kiezen voor een tankstation van Tinq of Firezone.

Tanken over de grens

Een groot aantal Nederlanders is woonachtig nabij de grens met België of Duitsland. Dat is zeer voordelig, want jij kan die landen veel goedkoper tanken. Het is dan handig om even de grens over te rijden en te genieten van de laagste literprijzen. Je kan tientjes besparen per tankbeurt en dat tikt lekker aan. Mocht je een dagje naar Duitsland gaan, vergeet dan ook niet even te tanken voordat je weer huiswaarts keert.

Speciale kortingsdagen- en tijden

De tankstations in Nederland krijgen te maken met grote concurrentie. Dat is voordelig, want je kan daardoor genieten van speciale kortingsdagen en tijden. Je kan bijvoorbeeld iedere woensdag en zaterdag profiteren van een mooie korting. Het is dan handig om even te wachten en op die manier geld te besparen. Daarnaast is het vaak in de ochtenduren goedkoper en in de avonduren duurder.

Max Verstappen actie bij Tinq

Het bedrijf Tinq beschikt over tankstations door heel Nederland. Het leuke is dat het bedrijf regelmatig stunt met speciale acties en promoties. Tinq is ook een grote fan van de bekende Formule 1-coureur Max Verstappen. Je kan daarom op de dag van een Grand Prix met hoge korting tanken en genieten van MAX-korting.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.