Levensverzekering

Onderdelen

Eenmalige uitkering Levensverzekeringen en fiscus Maak afspraak met adviseur
Periodieke uitkeringen Optimale combinatie? Overzicht verzekeraars

Een levensverzekering of een overlijdensrisicoverzekering is een voor de hand liggende keuze op het gebied van voorzieningen voor je nabestaanden. De verzekering keert namelijk uit op het moment dat jij of je partner komt te overlijden. Toch is de keuze minder eenvoudig.

EENMALIGE UITKERING

Hoe werkt het precies?

Bij een levensverzekering kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eenmalige uitkering. De verzekering keert dan een relatief groot bedrag in één keer uit. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden hun schulden aflossen en eventuele financiële verplichtingen nakomen. Bijvoorbeeld de hypotheekschuld of een persoonlijke lening. Een eenmalige uitkering is ook goed te gebruiken voor grote uitgaven, waaronder de studiekosten van de kinderen.

PERIODIEKE UITKERINGEN

Hoe werkt het precies?

Maak je de keuze voor een levensverzekering met een periodieke uitkering, dan kun je daarmee het inkomen van de nabestaanden aanvullen. Daarbij bestaat de keuze uit een tijdelijke of een levenslange uitkering. De tijdelijke variant is zeer geschikt om een bepaalde periode te overbruggen. Bijvoorbeeld totdat de achtergebleven partner met pensioen gaat, of totdat de kinderen het huis uit zijn. De levenslange variant verzekert je nabestaanden hun leven lang van een bepaald inkomen.

LEVENSVERZEKERINGEN EN DE FISCUS

Belastingvrij?

Je kunt op een aantal manieren de uitkering van een levensverzekering belastingvrij houden. Dat geldt zowel voor de tijdelijke als de levenslange uitkering. Het spreekt vanzelf dat hier enkele fiscale spelregels voor gelden. Hiervoor adviseren wij u om een advies gesprek aan te vragen met een specialist.

Maak een afspraak met een adviseur

DE OPTIMALE COMBINATIE VOOR JOU

Verschillende factoren

Welke combinatie het meest optimaal is voor jullie, hangt af van jullie situatie en wensen. Natuurlijk spelen de verwachte inkomsten en uitgaven daarbij een grote rol. De financiële coach kan je daarbij helpen om deze zaken duidelijk op een rijtje te zetten en een oplossing te vinden die daar het beste bij aansluit.

Maak een afspraak met een adviseur