Sparen

Geld apart houden voor later is een veilige manier om vermogen op te bouwen. Voor het geld dat u apart zet ontvangt u rente. Geld apart zetten ofwel sparen kan om allerlei redenen, of u nu een financiële buffer wilt, of dat u voldoende middelen om handen hebt voor als uw kind gaat studeren, sparen is een veilige manier om uw geld te beheren.

sparenHet rendement dat u ontvangt uit sparen is laag. Helemaal vergeleken met beleggen. Dit omdat het risico ook laag is. Dus het is een veilige manier met laag rendement. Sparen wordt tegenwoordig meer gezien als echt geld apart zetten voor later en niet meer als een vorm van vermogensopbouw. Het is een transparante manier van geld beheren waar u zelf de waardeontwikkeling kunt bepalen en beheren.

Voor sparen kunt u kiezen voor direct opneembaar sparen en een termijndeposito. Als u bijvoorbeeld geld apart zet voor een specifieke uitgave kunt u via een termijndeposito geld apart zetten. U kunt dan het geld pas weer opnemen als de termijn verstreken is. Voordeel hiervan is dat u op die manier niet in de verleiding komt om het geld dat u apart zet voor andere doeleinden te gebruiken. U kunt echter niet ieder gewenst moment over dit geld beschikken.