Reisverzekering

Onderdelen

Soorten reisverzekering Maak afspraak met adviseur
Welke reisverzekering kies ik? Overzicht verzekeraars

U bent op reis, en u wilt er even lekker tussen uit. Het zal maar gebeuren dat u pech krijgt, bestolen wordt of een ongeval krijgt. Om te voorkomen dat u uw vakantie wel kunt vergeten en in de problemen raakt is een reisverzekering noodzakelijk.

SOORTEN REISVERZEKERING

Reisverzekeringen
Voor een reisverzekering bestaan er meerdere opties, ondermeer:

  • Een tijdelijke reisverzekering
  • Een doorlopende reisverzekering

Voor een reisverzekering kunt u kiezen uit verschillende opties, aangepast naar uw vakantie of persoonlijke situatie. Een aantal opties die bij uw reisverzekering toegevoegd kunnen worden zijn onder andere deze:

  • Ziektekosten
  • Hulpverlening
  • Bagage
  • Ongevallen
  • Annuleringsverzekering

WELKE REISVERZEKERING KIES IK?

Reisverzekering

Hierbij moet u een keuze maken met het oog op wat voor een vakantie u wilt. Kiest u bijvoorbeeld voor een strandvakantie binnen Europa, dan bent u met een standaard reisverzekering al klaar.

Maar mocht u graag sportieve vakanties nemen, met spannende activiteiten, ( denk hierbij aan: Riverraften, mountainbiken, abseilen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, bergbeklimmen, steile wandklimmen, wild-waterkayakken ) dan zult u daar extra aandacht aan moeten besteden met het maken van een keuze. Er zijn verzekeraars die dergelijke risico’s niet dekken.

En als u nu al weet dat u meerdere malen per jaar op vakantie gaat, overweeg dan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Sommige van deze reisverzekeringen zijn al voordeliger als u twee maal per jaar op vakantie gaat.

Bij veel verzekeraars kunt u kiezen tussen de standaard dekking en de uitgebreide. Het verschil is niet groot en zit in de verzekerde bedragen. Bijvoorbeeld uw bagage. Neemt u veel kostbare spullen mee is het aan te raden voor de uitgebreide dekking te kiezen. Mocht u bestolen worden krijgt u meer van uw bagage terug.

Ziektekosten

Als extra optie kunt u kiezen voor de geneeskundige kosten. Veel mensen denken dit niet nodig te hebben omdat ze volledig vertrouwen op hun zorgverzekeraar. Wat veel mensen alleen niet weten is dat een zorgverzekering alleen de standaard geneeskundige kosten dekt volgens de Nederlande normen. Als een operatie in nederland vijfduizend euro zou kosten, maar u moet in de Verenigde Staten terwijl u op vakantie bent geopereerd worden, en daar kost het tienduizend euro, krijgt u vijfduizend euro van uw zorgverzekering. Deze kosten meeverzekeren bij een reisverzekering is bijvoorbeeld 50 cent extra per maand. En het kan u een hoop onverwachtse kosten besparen.

Er even écht tussen uit?

Zorg er dan voor dat u alle risico’s gedekt hebt. Het is belangrijk hier aandacht aan te schenken, want een ongeluk zit in een klein hoekje.