Beleggingstips

Niemand kan je 100% garanderen hoe je met zekerheid je vermogen kan vermeerderen. Wel zijn er tips die u kunnen helpen om goeie zaken te doen! Misschien staan hier tips tussen die u al lang wist, of ook tips waar u nog niet aan gedacht had!

BELEG NIET GEVOELSMATIG

Ga vooral niet zomaar op gevoel aandelen kopen en verkopen. Men bereikt er in ieder geval niet meer mee dan al die andere miljoenen beleggers die op een serieuze manier bezig zijn met beleggen. Zorg dat u meer informatie over het bedrijf in handen krijgt, zoals jaarverslagen, bedrijfsinformatie, etc. Verder is het verstandig om zeer regelmatig de koers van het aandeel in de gaten te houden. Heeft u hiervoor geen tijd of geen zin, dan is het verstandig om een adviseur in te schakelen die dit voor u doet! Een andere optie is investeren in beleggingsfondsen. Het blijft in alle gevallen een risicovak, ook indien u het laat uitbesteden door een adviseur of beleggingsfonds.

SPREID JE BELEGGINGEN

Spreid je geld over verschillende effectensoorten. Investeer bijvoorbeeld in aandelen, obligaties en vastgoed. Door het spreiden van je beleggingen over verschillende beleggingsinstrumenten verlaag je je risico’s. Vergeet niet dat het aandeel het meest rendabele beleggingsproduct is. Om je beleggingsportefeuille nog stabieler in te richten is het ook slim om zaken te doen op diverse wereldmarkten, zoals bijvoorbeeld Azie of Amerika.

BELEG VIA INTERNET

Internet is de snelste, eenvoudigste en goedkoopste manier om aandelen en beleggingsfondsen te kopen of te verkopen. Misschien niet 100% veilig, maar dat is de telefoon ook niet. Feit is dat er zich sinds het begin van 1999 nog geen vervelende zaken hebben voorgedaan. Beleggen via internet scheelt je echt veel geld. Ook voor informatie is internet de beste en snelste bron. Koersen, nieuws, columns, adviezen, technische analyses en complete jaarverslagen; alles is in je eigen taal gratis toegankelijk via het wereldwijde web.

CREER JE EIGEN STRATEGIE

Veel kopen en verkopen van aandelen is leuk, maar zeker niet effectief. Uit diverse studies is gebleken dat veel handelen je rendement niet ten goede komt. Zowel bij elke aankoop als verkoop komen immers transactiekosten kijken. Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan het plan wat opgesteld is toen de aandelen gekocht werden.

NOG EEN AANTAL BELEGGINGSTIPS

  • Geen enkele beurs gaat alleen maar omhoog en nooit naar beneden
  • Los eerst je huidige schulden af, voordat u begint te beleggen.
  • Handel nooit impulsief, denk er eerst rustig over na.
  • Echte groeiers zijn duur en blijven duur.
  • Laat u niet door plotselinge marktbewegingen van slag brengen, de beurs beschikt zelf over een corrigerend vermogen.
  • Als u serieus wilt gaan beleggen, denk dan in termen van vijf jaar. U zult dan merken dat de tijd uw grootste bondgenoot is.