Zorgverzekering

Onderdelen

Zorgverzekering Maak afspraak met adviseur
Handige tips Overzicht verzekeraars

Gezondheid is belangrijk. Diverse behandelingen zijn vaak onontkoombaar. Vaak iets waar een fors prijskaartje aan hangt. Om deze kosten constant te houden, en om er voor te zorgen dat dit vooral niet uit de hand loopt, bestaat de zorgverzekering. Dit draagt bij aan een gezond en zorgeloos leven.

ZORGVERZEKERING

Modules

De zorgverzekering is wettelijk verplicht. Naast de basisverzekering die veel verzekeraars aanbieden, zijn er ook verschillende aanvullende verzekeringen. De kosten hiervan hangen van uw eigen wensen af. Stem dit af met wat uw lichaam nodig heeft.

Voorbeeld

U bent ervan op de hoogte dat u een zwak gebit heeft, en dat u regelmatig behandelingen nodig heeft. Sluit in dit geval een aanvullende tandarts verzekering af. In veel gevallen is dit voordeliger, en hoeft u niet zelf op te draaien voor bijvoorbeeld de kosten van een beugel, kroon of kunstgebit.

HANDIG OM TE WETEN…

  • Zorgverzekeraars mogen u niet weigeren. De enige voorwaarden dat een verzekeraar de overeenkomst stopt, is als u uw rekeningen niet betaald.
  • Vergelijken van de prijzen van iedere aanbieder is belangrijk! De premie kan per maatschappij verschillen.
    Let goed op uw eigen risico.
  • Verzekeren bij meerdere verzekeraars is mogelijk. Eventuele aanvullende verzekeringen kunnen ook bij andere verzekeraars ondergebracht worden.
  • Het is mogelijk dat u recht heeft op zorgtoeslag. Deze wordt maandelijks uitgekeerd door de belastingdienst, en is afhankelijk van uw inkomen. Meer info: Toeslagen.nl