Inboedelverzekering

Inboedelverzekering afsluiten?

Ongelukjes door eigen schuld ook verzekerd!
Jarenlang verzekerd op basis van de nieuwwaarde.
Geen eigen risico.
Gemakkelijk online afsluiten.

Onderdelen

Welk risico? Voorbeeld inboedelverzekering Maak afspraak met adviseur
Waardebepaling inboedel Voordelen inboedelverzekering Overzicht verzekeraars

Uw interieur heeft schade opgelopen door een overstroming, of de nieuwe hobby van uw man. Uw huis is een ravage, en de schade is groot. Zonder enig risico is daar dan uw inboedelverzekering! Een hele geruststelling.

TEGEN WELK RISICO BENT U VERZEKERD?

Risico’s inboedelverzekering

De inboedelverzekering verzekert uw persoonlijke eigendommen in uw huis tegen het risico van brand, diefstal, waterschade, olielekkage en stroomuitval. Mocht dit voorgevallen zijn, dan bent u niet alles kwijt, maar kunt u terugvallen op de verzekering die dit alles dekt. Uw meubels kunnen ze niet terughalen, de verzekerde waarde wel!

WAARDEBEPALING INBOEDEL

Hoe werkt het precies?

De waarde van uw inboedel neemt toe met iedere aankoop die u doet. Uw hele interieur behoort tot uw persoonlijke eigendommen, ofwel inboedel. Zorg ervoor dat de verzekerde waarde gelijk blijft met de waarde van uw inboedel. Mocht er namelijk iets voorgevallen zijn, dan dekt de verzekering alleen de verzekerde waarde. Let dus goed op, dat u niet onderverzekert bent

Bereken nu snel de inboedelwaarde via FBTO

VOORBEELD INBOEDELVERZEKERING

Voorbeeldsituatie

Om het u gemakkelijk te maken hebben we hier een voorbeeld van een onverzekerde inboedel.

Werkelijke waarde van de inboedel € 17.500,-

Verzekerde som € 10.000,-

Schade na een inbraak € 3.000,-

De vergoeding wordt door de verzekeraar op de volgende manier berekend:

€ 10.000,- : € 17.500,- x € 3.000,- = € 1.714,28

De rest van de schade (€ 1.285,72) is voor rekening van de verzekerde. Dit aangezien er over een te laag bedrag premie betaald werd.

GARANTIE TEGEN ONDERVERZEKERING

Erg belangrijk om goed verzekerd te zijn is dat u niet onderverzekerd bent. Meestal bieden de woonhuisverzekeringen al standaard een ruime dekking, maar dan moet het verzekerde bedrag wel juist zijn. U kunt zelf uw verzekering uitbreiden en zorgen voor een ideale verhouding tussen de premie die u betaald en zekerheid.

Veel verzekeraars bieden tegenwoordig een garantie aan tegen onderverzekering. Zij hebben zelf een rekenmodel die op basis van de kubieke inhoud de herbouwwaarde berekend. Onder andere op basis van die herbouwwaarde wordt de premie berekend. De verzekeraar geeft vervolgens de garantie dat uw huis weer volledig herbouwd wordt.

VOORDELEN INBOEDELVERZEKERING

Mocht u uw woning huren, dan zijn uw ruiten standaard meeverzekerd. Kosten die u maakt om erger te voorkomen worden ook vergoed. Bij de meeste verzekeraars worden kosten van experts om de schade vast te stellen ook vergoed.