Zelfstandig beleggen?

U wilt het liefst zelfstandig beleggen via een telefonische orderlijn of het internet. Helemaal gezien het feit dat een specialist veel geld kost. U gaat zelfstandig beleggen, maar hoe gaat u dit eigenlijk aanpakken?

beleggen zelfstandigAAN DE SLAG

Indien u gaat beginnen met zelfstandig beleggen is de nodige voorbereiding noodzakelijk. U kunt zowel op internet als via beleggingsbladen veel informatie inwinnen. Verder kunt u eens in uw omgeving rondkijken of u eventueel iemand kent, die op dit vlak verstand van zaken heeft.

Verder is het aan te raden om eens mee te spelen van een virtueel belegspel op internet, voordat u in het echt begint. U kunt bijvoorbeeld gratis meespelen met een beurscompetitie op: www.debeurs.nl – een spel waar grote namen als de beheerder van AandelenPortfolio.be bijvoorbeeld ook aan deelnemen!

Indien u er echt klaar voor bent, dient u een effectenrekening te openen bij een bank. Er is een groot aanbod in het aantal banken voor beleggers, daarom is het verstandig om direct een juiste keuze te maken. Hierbij spelen zowel de dienstverlening als de tarieven een belangrijke rol.

Uw orders kunt u opgeven via het internet of een medewerker van een call-center. Internet is de goedkoopste mogelijkheid en voorziet u van de meeste (realtime) informatie, maar stelt wel extra eisen aan uw computervaardigheden en zelfstandigheid.